Residential

Laman Street Residence

Cooks Hill NSW

LOVELY LAMAN

ABOUT THE PROJECT

Laman Street Residence is an ultra-compact reinvention of a two bedroom semi-attached home in Newcastle’s cultural heart. SDA established a hierarchy of spaces allowing the design to be developed around the clients specific requirements and budget. The main focus of the design was to open up the rear of the ground floor to provide a visual connection between indoor and outdoor areas and increase natural light.

To maximise the usable area of the house, a flexible courtyard space was created. A glazed roof allows the courtyard to be used as an all year round outdoor dining area and laundry, while still providing natural light and ventilation to the internal space. The house reflects a true collaboration between client, builder and architect.

KEY FEATURES

COMPACT DESIGN

97%

MAXIMISE SPACE

93%

CONNECTING SPACES

93%

LAMAN STREET GALLERY

SAY HI

We welcome you to contact us for more information
about our award winning architecture, interior design or project management.