Community

One World Boxing Academy

Newcastle West NSW

NUMBER ONE

ABOUT THE PROJECT

Working with RTC commercial, SDA’s design for One World Boxing Academy utilises simple planning and materiality to maximise efficiency and street exposure. A dramatic ‘tunnel’ was created to draw visitors from the entry though to the warehouse gymnasium. Existing brick walls demanded the tunnel was pinched in at the centre, which only adds to further emphasise the feeling of space on entering the gym. The tunnel culminates at the transition between the two floor levels creating a viewing platform.

The unused warehouse in the heart of Newcastle was ripe for repurposing and our client had the vision to see the potential. As a true collaboration between owner, builder and architect, the project delivered a 1200m2 gymnasium, complete with new changing facilities, shopfront, treatments rooms and sauna in less than 6 months from project commencement to completion.

KEY FEATURES

IMPROVE STREET EXPOSURE

97%

MAXIMISE EFFICIENCY

93%

RE-PURPOSE INTERNAL SPACES

94%

ONE WORLD BOXING ACADEMY GALLERY

SAY HI

We welcome you to contact us for more information
about our award winning architecture, interior design or project management.