Residential

Eighty Four Gordon

Hamilton NSW

GETAWAY AT GORDON

ABOUT THE HOUSE

Typical of many homes, the Gordon Avenue Residence had been extended multiple times throughout its life, resulting in an inefficient layout and poor connection to the external areas.

Working closely with the client, our design for the renovation removes the previous extension and strips the home back to its original form before adding a contemporary addition.

The inclusion of a courtyard at the rear of the existing home provides a break between old and new that allows natural light to penetrate deep into the home. Raked ceilings throughout the new living area maximise the building volume to create a light and airy open plan area that effortlessly flows to the outdoor living spaces where the driveway is disguised to maximise the usable area.

Whilst the renovation adds very little additional floor area, the removal of inefficient previous additions and new extension has improved the home’s usability, access to light and ventilation. The 1930’s home has a new lease of life to accommodate the needs of future generations.

KEY FEATURES

OPEN PLAN LIVING

97%

INCREASED USABILITY

93%

CONTEMPORARY ADDITION

81%

EIGHTY FOUR GORDON GALLERY

SAY HI

We welcome you to contact us for more information
about our award winning architecture, interior design or project management.