Residential

Six Ridley

Charlestown NSW

RADICAL RIDLEY

ABOUT THE PROJECT

The brief required a master suite; a private retreat for the parents which still maintained a strong connection to the existing home. Re-orientation of the internal layout and the addition of the timber clad master suite provides connection to both the existing dwelling and the views to the trees beyond. The addition is perched above the site, taking advantage of the abundance of natural light and north-east sea breezes. The curved form was designed to block out overlooking from the villa units to the rear, whilst making the most of its position high above the back yard.

The void left underneath the addition is a multi-use space which acts as car parking, outdoor entertaining and an undercover play area which links the house to the back yard: a relationship previously not utilised. The result is an elegant form, which wraps the corner of the original weatherboard house while the vertical timber cladding sits as one with the Jacarandas in the yard beyond.

KEY FEATURES

MULTI-USE SPACES

97%

ELEGANT FORM

93%

MAINTAIN PRIVACY

89%

SIX RIDLEY GALLERY

SAY HI

We welcome you to contact us for more information
about our award winning architecture, interior design or project management.