Hospitality

DOUGHHEADS

The Junction NSW

DELECTABLE DOUGHHEADS

ABOUT THE PROJECT

The Doughheads team didn’t want a ‘fit-out’ – they wanted to create an experience, to transport customers to a different place and to create ‘A Doughnut Experience Like No Other’.

In relocating from their original home in Hunter Street, Doughheads wanted to communicate their passion to the world via The Junction. The fundamental design challenge for the team was how to convey their passion for friendly, unique and artisan baking inside the constraints of a modern shopping centre….without ‘sanitising’ the home grown nature of the business and within the limitations of existing approvals.

The design presents a contemporary reinterpretation of the traditional shopfront to Union Street, with a large operable door and windows to maximise the street connection thereby allowing operation outside of shopping centre trading hours. The kitchen is a focal point of the café with viewing provided from Union Street and from within the café. This allows hungry customers to observe the hand crafting of their doughnuts thereby enhancing the experience and reinforcing the freshness of the products.

Planning focused around a large communal table for sociable eating with small plywood booths to the perimeter. From the early stages of the project, SDA worked closely with E1 Projects and Frost Catering Equipment to ensure the design satisfied budget and technical constraints whilst addressing our clients’ passion for high quality. Readily accessible materials of plywood, barestone and tiles provides a simple backdrop for the doughnuts at minimal cost.

KEY FEATURES

CONTEMPORARY DESIGN INTERPRETATION

97%

SHOWCASE PRODUCTS

93%

ENHANCE SOCIAL SPACES

95%

DOUGHHEADS GALLERY

SAY HI

We welcome you to contact us for more information
about our award winning architecture, interior design or project management.